Jhett Black

Wanneer

19/11/2023    
20:00 - 23:45

Waar

Zaal De Mooie Molen
meenseheirweg 39, Roeselare, 8800

Event Type

Enige jaren terug was deze man hier reeds eens in de Mooie Molen toen nog met zijn band “Gleewood”. Mensen die er toen bij waren zullen zich dit zeker nog herinneren. Nu treedt hij vooral solo op.
Food-stamping ritmes en zijn ruwe slide gitaar verweven met soulvolle gospelroots en ballades. De zuiderse gothic sound van Jhett Black is gebaseerd op een jarenlange ervaring on the road met underground folkrockband Gleewood en zijn passie voor Amerikaanse rootsmuziek.
Ergens tussen het l zichzelf bekwamen op slidegitaar achter het kippenhok van een ranchhuis in New Mexico en een eindeloze resem van baroptredens, wortelde de blues het hart van deze jongeman , en deze brengt hij dan ook met de gepassioneerdheid van een oude ziel..
Jhett vertegenwoordigde San Angelo, Texas op de 2022 International Blues Challenge en bereikte de tweede plaats in de categorie solo/duo. Zijn album, Roots, die vooral acoustische blues bevat, staat momenteel genoteerd in verscheidene internationale blues -chats
Deze internationaal ontvangen songwriter vindt zijn inspiratie vooral bij mensen zoals Lead Belly en Howlin’ Wolf, terwijl de ballads werden ge├»llustreerd met lyrische knikjes naar verhalenvertellers zoals Johnny Cash en Nick Cave.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *