12e mooie molen muziekquiz

12e Mooie Molen Muziekquiz

Dit jaar deden 14 groepen mee met onze muziekquiz. Door technische problemen startte de quiz ietsje later dan gepland, en liep er hier en daar al eens iets fout. Onze excuses daarvoor, maar al bij al verliep het goed. Quizmaster was deze keer Kurt zelf en Marc die de techniek deed.

In het eerste deel werd de dit jaar overleden Tina Turner herdacht met haar vele covers. Maar wie schreef ook alweer het origineel? Daarna terug naar Duitsland en zijn new-wave, alleen heet dat Neue Deutsche Welle. Daarna een moeilijke ronde waarbij je nummers moest aanvullen. Vervolgens een rondje filmmuziek. Als tafelronde een rebus van belgische festivals, waarmee de eerste ronde erop zat.

Na de pauze starten we met een rondje wereldmuziek. Daarna zochten we naar nieuw belgisch talent, nieuw werd heel ruim opgevat. Vervolgens werden bekende pop en rocknummers op een jazzy manier gebracht, herkenbaar maar toch moeilijk om er een naam op te plakken. Vervolgens moest er een link gelegd worden tussen een nummer en een foto. Deel 2 eindigde met een fotoronde van standbeelden van zangers en muzikanten rond de wereld.

Paul ,Maureen, Luc en Thierry waren de verbeteraars en jury van dienst.

Het derde deel startte met de doden van het afgelopen jaar, helaas geen gebrek aan onderwerpen. Als de Duitsers mogen meedoen, dan de Fransen ook. Velen zingen in het frans, maar zijn daarvoor niet noodzakelijk in Frankrijk geboren, maar waar dan wel, dat was de vraag in ronde 2. Vervolgens een rondje rockmuziek, ook met wat minder bekende namen. Als slotronde werd naar de grootste hits van afgelopen 25 jaar gezocht. Daarmee zat de 12e quiz erop.

4,5 uur en 150 vragen verder kwamen we tot volgende uitslag

eindstand

De prijzentafel was gevuld enerzijds met muziek, en anderzijds met bier

Bedankt in de eerste plaats aan Marc en Kurt voor het samenstellen van de quiz, de mensen aan de bar voor het laven van de dorstigen, en de jury voor het verbeteren van antwoorden en tellen van de punten. Aan alle deelnemers bedankt voor het komen en misschien tot volgend jaar?


11e Mooie Molen Muziekquiz

De 11e mooie molenquiz was met een opkomst van 15 groepen geslaagd. Quizmaster van dienst was Marc Bonte van Linx+. Door het gebruik van de beamer in de quiz kwam de nadruk op het visuele.

De quizmaster Marc Bonte.
De quizzers
De jury
eindstand


9e Mooie Molen Muziekquiz

De 9e mooie molen muziekquiz was weer een succes, 16 groepen waren present voor een namiddag gezellig plaatjes raden, waarbij geen enkele ,tot op heden onbekende hersenkronkel, niet werd verkend, om dan toch vast te stellen dat het antwoord zich reeds naar het puntje van onze tong was gaan verstoppen. Om dan toch met een dikke grijns tevoorschijn te komen op het moment dat de antwoordbladen net zijn opgehaald. Een mens zou zich voor minder in den drank smijten, wat jullie dan ook voortreffelijk hebben gedaan.

We moeten enkele mensen danken, op de eerste plaats presentator Stefaan, die dit chinees vrijwillergergewijs zeer goed gedaan heeft. Hij heeft ook het grootste deel van de samenstelling gedaan, tesamen met Paul en Peter. Tevens dank aan Kurt voor de zaal, De jury , de mensen van de bar en hoofdsponsor Papegaei voor de prijzen.

Deel 1

De quiz begon op instapniveau met een ronde over reizen en vakanties. Er werd dan ook goed gescoord, de topploegen haalden hier 30/30 en de rest wist hier goed te scoren. Ronde 2, album of the year, was al een niveau hoger, en de scores waren lager. Niemand herkende Colony van Joy Division. Ronde 3, new wave classics leverde terug enkele perfecte scores op. Nina Hagen werd veel verward met Lene Lovich, en leverde zelfs een Nina Lovich op. Ook de groep Homen Lake (the human league) werd hier in allerlei opgericht. Ronde 4 (ABC) terug ietsje moeilijker, Karen Dalton werd Sandy Denny, enkel de arthurfeesten hadden het juist. Op de fotoronde over de groepen die al dan niet op Torhout hadden gestaan werd goed gescoord. Onze excuses voor het foutje over Placebo, die wel degelijk naar Torhout zijn gekomen, wij moesten dan waarschijnlijk juist naar het toilet, zodat we dat optreden verzekerst gemist hebben….

Na het eerste deel staat Starbuk&Apollo op de eerste plaats met 129 punten gevolgd door greatest tits en XYZ , ex aequo op 2 met 120 punten. The cats nestelen zich reeds op de laatste plaats.

Deel 2

Ronde 5 is de verderzetting van de ABC ronde. Slechts weinigen herkenden de toch typische stem van Richard Thompson met een cover van money, money, money van ABBA. Ronde 6 werd de kleinkunstkennis getest. We zijn benieuwd hoe een appelballenboom of een ouweballenboom er nu juist uitziet, niet dat we echt weten hoe de kauwgomballenboom eruitziet . In ronde 7 kwamen de overleden artiesten van het afgelopen jaar aan het bod, geen hindernis voor de topploegen. Roky Erickson en Daniel Johnston, beide nogal kierewiete maar geniale muzikanten werden vlot geraden , alleen Barrie Masters van Eddy & Hotrods was al vergeten. In ronde 8 was een speelse ronde. Wie goed oplette kwam te weten dat zuster van liefde Alice voor de kinderen van Gorki zal zorgen. De drie degrees zullen mij morregen terugzien. Hilariteit daarna een enkele achterwaarst gedraaide nummers, die goed herkend werden. 4 non blondes werden weleens verward met the cranberries, begrijpelijk. De muzikale koppels in de fotoronde werden vlot gevonden, en van de verkeerde combinaties, wie weet…

Na deel 2 staan Starbuck en Appolo nog steeds op de eerste plaats met 241 punten, maar op de hielen gevolgd door Greatest Tits op 3 punten en XYZ op 8 punten. The Cats verdedigen met verve hun laatste plaatst met 92 punten.

Deel 3

Ronde 9, de onvermijdelijke coverronde bevatte enkele opmerkelijke songs. De BeatleBarkers, een stel honden , coverden paperbackwriter van de beatles. Wie op deze website de tips gelezen had, kon het weten. De topploegen lieten hier toch enkele puntjes liggen. Ronde 10, tachtig is prachtig, ging niet over de jaren 80 maar over artiesten die 80 jaar of meer zijn, en nog leven. Wij zijn ze dankbaar om onze quiz niet op het laatste moment in de war te sturen en te blijven leven. Philip Glass werd meermaals Rammstein, misschien moeten ze die eens op Graspop zetten. De topploegen lieten hier niet veel liggen. Ronde 11, klassiek en elektriek gaf een verrassende uitslag. Ploegen uit achtergrond haalden hier een goede score, en omgekeerd. Daarmee komen we reeds aan de 12 en laatste ronde, waarin geluidjes moesten benoemd worden. Niet zo moeilijk, je kon uit een lijst kiezen. De scores waren hier dan ook hoog. Hoogtepunt was een soort orkest van blokfluiten die omtervalst Take on me van Aha ten berde brachten. Nadat Alice Cooper de schoolbel had laten rinkelen was de school en ook onze quiz uit.

Finaal zijn Greatest Tits dan toch nog als winnaar uit de bus gekomen, met 352 op 397 punten. Starbuck en Apollo landen met 349, op slechts 3 puntjes op de 2e plaats. XYZ hebben de derde plaats met 334 punten, op 4 de Stimpy’s met 310 p, en op 5 Rockfm online met 304 punten. De Cats verdedigden met 149 punten hun laatste plaats en sloegen een gat van 10 punten met de voorlaatste, The Beatniks.

De eindstand

eindstand-9kwis

Blader hier door de oplossingen (klik op de pijltjes onderaan)

oplossingen


  8e Mooie Molen Muziekquiz !!!

Op Zondag 16 december was er terug de “Mooie Molen Muziekquiz”.

Met dank aan de samensteller en Jury:

 

Met dank aan de sponsor!

En ook dank aan de medewerkers achter de toog voor het bevoorraden van de dorstige Quizzers

Dank aan Kurt voor het organiseren van de Quiz

 

         

 

 

 

Eindstand

eindstand