David Kozac Quintet

Wanneer

08/11/2024    
20:00 - 23:45

Waar

Zaal De Mooie Molen
meenseheirweg 39, Roeselare, 8800

Event Type

Terug een streepje jazz in de mooie molen en wel van dit top ensemble, waarvan sommige muzikanten reeds te gast waren in de mooie molen. Dus alle jazzcats present zou ik zeggen.
Concert is gratis, we rekenen op een vrijwillige bijdrage om de kosten van deze muzikanten wat te delgen.
 
Start van het concert is voorzien rond ongeveer 20u 30 .Deuren gaan open vanaf 20 u

Een voorstelling van het quintet:
David Kozak pianist en componist.
Moeder, pianiste en oom, dirigent en componist in Gliwice in Polen, begon hij op 7-jarige leeftijd piano te spelen bij Madeleine Fourault, een leerling van Alfred Cortot, die hem het plezier van klassieke werken doorgaf (Grieg, Fauré, Debussy, Chopin…)Hij vervolgde zijn studie aan de ENM in Valenciennes bij de pianist en concertartiest Alain Amand en ontdekte vervolgens de jazz dankzij de workshop van klarinettist en saxofonist André Dufour. In 1995 slaagde hij voor het toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij zijn prijs in jazzpiano behaalde in de klas van Eric Legnini, momenteel een van de beste pianisten van de Europese jazzscène. David Kozak componeerde zijn eerste melodieën op de middelbare school en ontwikkelde ze in een duo met de contrabassist Vincent Bailly Comte met wie hij een kwintet vormde en de 2 toekomstige albums tekende.
 
Saxofonist David Sevestre
David Sevestre is componist, saxofonist, pianist en arrangeur. Hij begon op zeer jonge leeftijd, op zevenjarige leeftijd, saxofoon te spelen door zich aan te sluiten bij een muziekschool waar hij tien jaar bleef, voordat hij naar de jazzschool in Tours ging (37). Hij speelt in verschillende artistieke formaties, wat zijn instrumentale spel een heel bijzondere kleur geeft.

Drummer Julien Augier
Julien Augier begon op elfjarige leeftijd met muziek op de piano en ontdekte vervolgens de drums op zijn zeventiende. Hij vertrok naar de Verenigde Staten waar hij werd geselecteerdvoor verschillende scholen. Uiteindelijk besloot hij naar het Berklee College of Music te gaan. Na vier jaar studie behaalde Julien een diploma, trad op in de scene van Boston en besloot het avontuur naar New York te duwen. Julien neemt op en treedt op met Amy Winehouse, Stephane Wrembel, George Garzone, Lionel Loueke, Jason Palmer, Kyle Eastwood, Essiet Essiet, Joel Frahm, Myron Walden, Logan Richardson.
 
Vincent BAILLY COMTE : Contrabas
Na een opleiding klassieke gitaar aan het conservatorium van Le Havre ontdekte Vincent Bailly Comte in 1992 de contrabas. In 2002 ontmoete hij David Kozak in Orléans. Vincent verhuisde vervolgens naar het zuiden van Frankrijk (Avignon), waar hij in 2007 toetrad tot de jazzklas van het Conservatoire d’Avignon (gespecialiseerde cyclus), evenals de klassieke contrabasklas waar hij zijn strijktechniek perfectioneerde bij Fréderic Béthune. Na een korte periode van een jaar in 2009 in het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij traditionele Braziliaanse muziek ontdekte, trad Vincent in 2011 toe tot de jazzklas van het conservatorium van Montpellier onder leiding van Serge Lazarevitch.
 
Thomas KOENIG: Tenorsaxofoon en fluit
Aanvankelijk opgeleid op de fluit aan het Conservatorium van Toulouse gedurende 8 jaar, wendde Thomas Koenig zich vervolgens tot de saxofoon en improviseerde muziek. Na vijf jaar in residentie te zijn geweest in de salsaclubs van Toulouse, ging hij naar Boston om jazz te studeren aan het Berklee College of Music, waar hij opnam met Ambrose Akinmusire en later met Lonnie Plaxico en Dion Parson.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *